Close up on SAS logo on truck

Sistem Aktivne Stabilnosti

Toyota SAS, sistem aktivne stabilnosti, standardno je ugrađen u svaki viličar Toyota Traigo i Toyota Tonero. Nakon 20 godina, još uvijek je jedinstven, štiti robu, viličare i operatere, maksimizirajući propusnost uz smanjenje operativnih troškova. Jednostavnost nikada ne izlazi iz mode.

Stabilnost, povjerenje i sigurnost važni su aspekti rukovanja robom. Dok upravljate Toyotinim protutežnim viličarom sama vožnja i procesi slaganja popraćeni su osjećajem stabilnosti i kontrole zbog toga što SAS sustav djeluje prije nego što dođe do opasne operacije.

Aktivnim praćenjem ključnih parametara rada viličara smanjuje se rizik od mogućih nesreća te se maksimizira količina kretanja paleta. Na taj način omogućuje operaterima da rade s punim povjerenjem u sebe, održavajući visoku produktivnost tijekom cijelog radnog dana.

Veća kontrola nad Vašim svakodnevnim radom s Toyotim SAS sustavom

Brže i sigurnije skladištenje/dohvaćanje robe sa regala

Bitna stavka je da operater rukuje teretom na visini bez stresa, bez nanošenja štete na imovini ili teretu. To će rezultirati većim brojem kretanja paleta i nižim operativnim troškovima. Funkcija SAS Mast Control, odnosno sustav kontrole krana, ne samo da prati visinu opterećenja i položaj krana, već i definira optimiziranu brzinu i kut krana za te parametre. Time će se gibanje krana svesti na najmanju moguću mjeru, što će operaterima omogućiti brže skladištenje ili preuzimanje paleta na visinama.

+ Sigurniji i produktivniji vozači

+ Manje tereta, šteta na infrastrukturi ili gubitka tereta

+ Smanjene nesreća

+ Povećano kretanja paleta

+ Niži operativni troškovi

Sigurnije i učinkovitije slaganje

Podešavanje vilica u vodoravni položaj za preuzimanje palete zahtijeva vrijeme. Uz SAS kontrolu razine vilica vilice se izravnavaju pritiskom na gumb, što ovaj zadatak čini bržim za vozača, te time stvara učinkovitije i produktivnije rukovanje teretom, osobito na visinama. Osim toga, izravnavanje vilica pomaže operateru da pravilno i ravnomjerno slaže robu, pritom izbjegavajući oštećenje robe i regala, smanjujući troškove.

+ Sigurniji i produktivniji vozači

+ Manje tereta, šteta na infrastrukturi ili gubitka tereta

+ Povećano kretanja paleta

+ Niži operativni troškovi

Osiguravanje stabilnosti pri skretanju

Prilikom skretanja bez podešavanja brzine vožnje, postoji povećan rizik od nesreće. Djelujući čak i brže od najiskusnijeg vozača, SAS sustav pomaže u zaštiti operatera pri skretanju bez ugrožavanja produktivnosti. Modeli Traigo i Tonero s 4 kotača imaju patentirani SAS Swing Lock cilindar sustav koji daje neusporedivu bočnu stabilnost pri skretanju uz pomoć automatskog zaključavanja pokreta zamaha stražnje osovine. Na Traigu koji ima 3 kotača, SAS sustav optimizira brzinu vožnje pri svakom zavoju, te na taj način stabilnost viličara uvijek ostaje pod kontrolom.

+ Sigurniji i produktivniji vozači

+ Smanjene nesreća

+ Manje štete na viličarima

+ Povećano kretanja paleta

+ Niži operativni troškovi

Više udobnosti tijekom dugog transporta

Smanjenje fizičkog opterećenja vozačima očituje se u udobnom položaju u vožnji koje pozitivno utječe na produktivnost i zdravlje. SAS Steering Synchroniser automatski poravnava gumb volana s položajem stražnjih kotača.  To poravnanje pomaže Vašim vozačima da imaju ergonomičniji položaj u vožnji i da manevriraju viličarima na najučinkovitiji način za sigurne i produktivne operacije. Nadalje, naš asortiman vozila s 4 kotača ima jedinstven dizajn stražnje osovine sa Swing Lock cilindrom, nudeći vrhunsku stabilnost i udobnost vozača u svim podnim uvjetima.

+ Sigurniji i produktivniji vozači

+ Povećano kretanja paleta

+ Niži operativni troškovi

EC counterbalanced truck loading

EL protutežni viličari

Izdržljivi električni protuteži viličari pogodni su za različite unutarnje i vanjske operacije.

Pročitajte više >

IC Counterbalanced trucks outdoors

Viličari s CB motorom

Dizajnirani za rukovanje laganim, srednjim i teškim materijalom, ovi viličari nude brže ubrzanje i brzine podizanja koje povećavaju produktivnost.

Pogledajte opseg ponude >

Driver on lithium-ion truck in warehouse

Naša jedinstvena Litij-ionska ponuda

Litij-ionske baterije pokazale su se 30% energetski učinkovitijima od olovno-kiselinskih baterija, značajno smanjujući emisiju CO2.

Pročitajte više >

Woman driving a truck under supervision

Obuka operatera

Otkrijte kako obuka operatera može poboljšati sigurnost i produktivnost u Vašem poslovanju.

Pročitajte više >

Očisti sve