Pravila o postupanju s kolačićima

Ova Pravila o postupanju s kolačićima objašnjavaju što su kolačići i kako ih koristimo. Trebali biste pročitati ova pravila kako biste razumjeli koju vrstu kolačića koristimo, podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se ti podaci koriste. Dodatne informacije o tome kako koristimo, pohranjujemo i čuvamo vaše osobne podatke potražite u našim Pravilima o privatnosti.

Što su kolačići?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje na Vaš uređaj preuzima web stranica koju posjećujete. Sljedeći put kada posjetite istu web stranicu, kolačići osiguravaju da je Vaš uređaj prepoznat. Korištenjem kolačića i sličnih tehnologija kao što su piksel tagovi / signali i skripte ("kolačići"), ova web stranica može spremiti informacije o posjetima i posjetiteljima. Neke kolačiće postavljamo samo na web stranici, dok druge kolačiće postavljaju treće strane. Kolačići trećih strana mogu prikupljati podatke i izvan naših web stranica.

Kako koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja tako da imamo:

  1. Prepoznavanje prilikom prijave i željenih postavki
  2. Pruža Vam iskustvo pregledavanja koje je jedinstveno za Vas i dobivate sadržaj za koji vjerujemo da poboljšava Vaše iskustvo na našoj web stranici
  3. Analiziramo načina na koji koristite našu stranicu koja nam pomaže da riješimo bilo kakve probleme i pratimo vlastite performanse

Zakon kaže da možemo pohraniti kolačiće na Vaš uređaj ako su strogo potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je Vaša dozvola.

Pristajete na upotrebu određenih kolačića ili "Dopusti sve kolačiće" kada se u našoj web stranici prikaže upit o obavijesti o kolačićima. Dajete pristanak za postavljanje i čitanje kolačića na domeni skladisna-logistika i povezanim poddomenama. Podatke koje je prikupio putem kolačića koristimo u svrhe navedene u našim Pravilima o privatnosti.

Imamo 5 vrsta kolačića koji djeluju na našoj web stranici:

Obavezni

Strogo potrebni kolačići omogućuju Vam navigaciju našom web stranicom, prijavu, dodavanje proizvoda u košaricu, postavljanje jezičnih postavki, prikaz ispravne stranice za uređaj koji koristite, provjeru Vaših podataka prilikom narudžbe koji nam omogućuju obradu plaćanja narudžbe. Koriste se i potrebni kolačići kako bismo Vam mogli ponuditi funkciju chata uživo. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Opcionalni

Opcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da zapamti informacije koje mijenjaju način na koji se web stranica ponaša ili izgleda, poput Vašeg preferiranog jezika ili regije u kojoj se nalazite.

Statistički

Ovi kolačići omogućuju nam da brojimo broj posjeta, te provjeravaju način na koji ste pronašli našu web stranicu. Na taj način možemo izmjeriti i poboljšati našu web stranicu. Pomažu nam znati koje su stranice više ili manje popularne i kako se posjetitelji kreću po web mjestu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju objedinjuju se i stoga su potpuno anonimne.

Marketing

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja na svim web stranicama. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i vrjedniji za izdavače i oglašivače trećih strana. Prikupljamo podatke o tome kako se koriste naše web stranice. Informacije se koriste za segmentaciju kupaca za marketing i online oglašavanje. Cilj je komunicirati i oglašavati što relevantnije proizvode i usluge za Vas. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo obavljati ciljani online marketing. Ako ste dali pristanak na "Statističke kolačiće", spremit ćemo te podatke, ali ih koristimo samo ako nam date pristanak na to.

Neklasificirani 

Neklasificirani kolačići su kolačići koji su u procesu klasifikacije, zajedno s pružateljima pojedinačnih kolačića.

Kako promijeniti postavke kolačića ili blokirati kolačiće?

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući svoj pristanak na stranici Postavke za kolačiće na našoj web stranici. Uvijek možete promijeniti postavke preglednika ili postavke uređaja za upotrebu i opseg kolačića. Kliknite postavke preglednika ili uređaja da biste saznali više o tome kako promijeniti postavke kolačića.

Ako želite onemogućiti strogo potrebne kolačiće, unutar preglednika možete odabrati želite li prihvatiti kolačiće ili ne. Različiti preglednici čine Vam različite kontrole dostupnima. Općenito, Vaš preglednik ponudit će Vam izbor prihvaćanja, odbijanja ili brisanja svih kolačića, kolačića trećih strana ili određenih kolačića web stranice. Web stranica svakog preglednika trebala bi sadržavati upute o tome kako to možete učiniti. Za više informacija pogledajte: https://www.aboutcookies.org/how-to-delete-cookies/

Ako blokirate ove kolačiće na našoj web stranici, možda nećete moći pristupiti određenim područjima naše web stranice i određenim funkcijama što znači da stranice neće raditi na uobičajeni način.

Ako se ova pravila o kolačićima ili postavljeni kolačići promijene, prilagodit ćemo pravila i zatražiti od Vas da ažurirate svoj pristanak na upotrebu kolačića. 

Posljednja verzija pravila o kolačićima objavljena je 1.8.2021. godine.

Očisti sve