Toyota način - način na koji radimo

Srce kulture Toyote došlo je od osnivača Sakichija Toyode, koji je definirao Toyotina pravila kao svjedočanstvo vlastitog duha, a kontinuirano se prenose generacijama. Biti dio Toyote znači razumjeti i koristiti ova pravila kao vodič i inspiraciju za svoj svakodnevni posao. 5 vrijednosti Toyota načina predstavljaju bit ovih pravila.

Izazov

Održati dugoročnu viziju i odgovoriti na sve izazove s hrabrošću i kreativnošću potrebnom za ostvarenje te vizije.

Kaizen

Kontinuirano poboljšanje. Budući da se nijedan proces nikada ne može proglasiti savršenim, uvijek ima prostora za poboljšanje.

Genchi Genbutsu

"Idi i vidi" - Odlazak na izvor problema kako bi se pronašle činjenice za donošenje ispravnih odluka, izgradnju konsenzusa i postizanje ciljeva.

Poštovanje

Toyota poštuje druge, čini sve napore kako bi razumjela druge, prihvaća odgovornosti i daje sve od sebe kako bi izgradila uzajamno povjerenje.

Timski rad

Toyota potiče osobni i profesionalni rast, dijeli mogućnosti za napredak i maksimizira individualne i timske prilike.

Kaizen daje svakom članu mogućnost da promijeni svoj rad na bolje što zauzvrat rezultira poboljšanjem u tvrtki. 

True North - Put prema krajnjem cilju

Koncept True North znači ostvariti krajnju viziju i to je ono čemu mi u težimo kada radimo zajedno s našim klijentima. Izazov je napraviti ono što biste trebali, a ne ono što možete je ključni stav kada slijedite ovu ideju. TPS True North sažet je u 4 ključna elementa u nastavku:

  • Poštovanje i sigurnost ljudi – Sigurnost na prvom mjestu, uvijek, ali i angažiranje svih zaposlenika da kontinuirano poboljšavaju procese i organizaciju – 'kaizen' kulturu.
  • Bez nedostataka – Potvrdite kvalitetu u svakoj fazi razvoja kako biste osigurali zadovoljstvo kupaca i izbjegli stvaranje otpada povezanim s ispravljanjem nedostataka.
  • Jednodijelni protok, na zahtjev – Just in time cilja da je svaki proizvedeni proizvod u skladu s potražnjom koja izbjegava rasipanje prekomjerne proizvodnje i stagnaciju materijala.
  • 100% dodana vrijednost – Zadovoljsvo korisnika je najbitnije. Uklonite otpad i maksimizirajte vrijednost kontinuiranim poboljšanjem procesa i dodavanjem stvarne vrijednosti proizvodu, bez kašnjenja ili statičkih komponenti.

Toyota Material Handling definirao je vlastitu viziju True North kao 'Bez otpada - Nema više čekanja i otpada kroz besprijekoran protok robe i podataka'. Vizija Bez otpada čini temeljni pristup našoj novoj strategiji "Kvaliteta u svemu što radimo" stavljajući kupca uvijek na prvo mjesto.

 

Očisti sve