Lean transport sa novim automatiziranim kolicima iz Toyota Material Handlinga

Automatizacija aktivnosti ne samo da poboljšava procese, već i povećava produktivnost i ekonomičnost. Novi Autopilot TAE050 iz Toyota Material Handling Europe, predstavljen na sajamu IMHX u Velikoj Britaniji, pojednostavljuje, standardizira i optimizira poslovne operacije. Ovo jeftino rješenje može se lako instalirati i vrlo brzo pokrenuti . Ovo rješenje će Vam poboljšati interni protok, smanjiti troškove rada i štete, a sve to na točan i siguran način. Operacije su posebno pojednostavljene i optimizirane za proizvodne pogone, poslove e-trgovine ili zdravstvene ustanovame.

Opterećenja ispod 500 kg često zahtijevaju korištenje ručnih kolicima i mnogi kupci traže jednostavne načine za optimizaciju ovih vrsta procesa i iskorištenost osoblja. Nosač tereta TAE050 s teleskopskom rukom može vući do 500 kg i tako zamijeniti potrebu obavljaju ponavljajućih poslova od strane zaposlenika , omogućujući im da obavljaju složenije zadatke. U skučenijim prostorima kompaktna verzija vuče idealna je za rukovanje lakšim teretima. Vijčani regali mogu biti idealno rješenje za male stvari poput predmeta koji s dohvaćaju biranjem.

Jedna od ključnih prednosti Autopilota TAE050 je njegova jednostavna instalacija. TAE050 slijedi magnetsku traku na podu i prima naredbe na putu od podnih markera pored trake za navođenje. Nakon definiranja protoka materijala i (ne)utovarnih stanica, jednostavno zalijepite traku i markere na pod i pokrenite stroj. Ovisno o radu i potrebama, naredbe mogu biti vrlo jednostavne, od "spore brzine" ili "zaustavljanja" do naprednijih zadataka. Pomoću programa Excel mogu se programirati naredbe kao što su brzo okretanje, vožnja unaprijed definiranom brzinom i omogućavanje zvuka. To znači da Vam ovaj sustav omogućuje jednostavan sustav automatizacije s visokom fleksibilnošću i dosljednom razinom produktivnosti.

"Integrirali smo Autopilot TAE050 u proizvodnu liniju krajem prošle godine i on sada radi pored proizvodne linije te vraća prazne paletarce u područje otpreme", kaže Peter Carlsson, direktor operacija u Toyota Material Handling Manufacturing Sweden. "Prije smo imali jednog djelatnika koji je obavljao ovaj ponavljajući posao, međutim morao je redovito davati prednost drugim zadacima, što je uzrokovalo probleme na kraju proizvodne trake dok su se prazni paletarci slagali. Izuzetno smo zadovoljni sa TAE050", nastavlja Petar, "budući da se radi o jednostavnom i fleksibilnom sustavu koji nam omogućuje brze promjene nakon naših kaizen-aktivnosti, ali također jamči sigurnost i manje stresa za naše zaposlenike."

Budući da je sigurnost ključna, ovo rješenje radi s vrlo visokim stupnjem točnosti i zaustavlja se pri otkrivanju prepreke ili osobe u blizini kako bi se izbjegle nesreće i oštećenja. Nadalje, TAE050 slijedi fiksne rute i ne podliježe pogreškama vozača.

Ovaj jednostavan sustav automatizacije podržava našu lean filozofiju. Vozilo pomaže optimizirati procese naših kupaca, vozne parkove viličara i učinkovitost osoblja, uz veću produktivnost i niže troškove kao rezultat toga", kaže Jakob Arvidson Klint, product manager za TAE050 iz Toyota Material Handling Europe.

Očisti sve